Gyermekbénulás (Little - kór)

Otthon Példák a gyakorlatból Gyermekbénulás (Little - kór)


A gyermekbénulás esetében - az aminosavas preparátumok hatékonysága 

Az aminosavas preparátumok hatékonysága
A gyermekbénulás (Little-kór) egy állandó jellegű, krónikus agyi megbetegedés, amely a gyermek agyának a születése előtt nem teljes mértékű kifejlődése következtében, a mozgás korlátozottságában nyilvánul meg. Az aminosavas készítmények a gyermekbénulásban szenvedő gyermek egészségi állapotára komplexen hatnak, segítenek kiegyenlíteni a perinatális fejlődés időszakában bekövetkezett hátrányt. Az aminosavak a test természetes anyagai közé tartoznak, amelyeknek sok szabályzó funkciójuk van. Serkentik a neurogenézist a károsult központi idegrendszerben, aktiválják az alvó idegsejteket, a sejtek szintjén beavatkoznak a regulációs folyamatokba, segítenek a szervezet tartalékainak hasznosításában, amely által kiegyenlítik vagy kijavítják a gyermekbénulásos gyermek, születése előtti vagy a gyermek egy éves kora előtti, egészségi állapotának deficitjét. Ezt a betegséget kísérheti a gyermek értelmi képességének csökkenése, beszédzavara vagy az epilepsziás rohamok fellépése.

Az aminosavakat tartalmazó készítmények a gyermekbénulásban megbetegedett gyermeknél javítják:

 • az izomtónust, a spaszticidást, az egyensúly megtartását és a mozgás koordinációját
 • a beszédkészséget és az értelmi képességet ( a beszédzavar, vagy a fejlődés visszamaradottsága által bekövetkezett retardáció esetében)
 • jelentős mértékben gyorsítja a rehabilitáció általi javulást a nagy vagy az alacsony izomtónus, a spasztitidás esetében.

Az aminosavakat tartalmazó készítmények a gyermek idegbetegségének összes formája esetében hatékonyan gyógyítanak. Az aminosavas gyógykezelés legkiemelkedőbb eredményeit a gyermekbénulás alfajához tartozó spasztikus diplégia esetében értük el. A javulás első jeleit - a spasztitidás csökkenésekor - az aminosavas gyógykezelés kezdetétől számított néhány napon belül észlelhetjük. Néhány hét elteltével javul a gyermek kézügyessége, a mozgásának terjedelme és az izomtónusa. A kisgyermek megteszi az első lépéseit, javul az egyensúly megtartási képessége és járása, az idősebb gyermekek jobban uralják a motorikus képességeiket, tudnak írni és rajzolni, számítógépen dolgozni.

Az aminosavakat tartalmazó készítmények a gyermekbénulás hiperkinetikus formájának gyógykezelése során is nagyon jól beváltak. A gyermekbénulás hiperkinetikus formája a betegség olyan formája amelyet rehabilitációval nehéz befolyásolni.

Az aminosavak közvetlenül befolyásolják a motorikus hiperkinetikus tüneteket, valamint közvetlen hatnak a redukciójukra - a pszichika befolyásolásával. Általánosan ismert tény, hogy az emóciós feszültség, főleg azokban az esetekben, amikor a gyermekbénulás általi hiperkinetikus tünetekkel rendelkező személynek más személyek jelenlétekor bizonyos tevékenységet kell elvégezni, rontja a hiperkinetikus megnyilvánulásokat. Az aminosavak csökkentik az érzelmi feszültséget és segítik a beteg lelki állapotának megnyugodását, ezzel egyidejűleg közvetlenül segítenek a beteg akaratlan mozgásvégzésének elnyomását. 
Példának felhozható Alexej páciensünk. A jelenleg tizenöt éves fiú egy éven keresztül szedett aminosavas készítményeket, amely a motorikus megnyilvánulásainak és a beszédkészségének javulását eredményezte. Alexnél nagyban háttérbe került a diszartria, és az iskolában a tanárai is észrevették a komplex beszédkészségének jelentős javulását. A kézügyessége is javult, amelyek Alexet gátolták a mindennapi iskolai teendők akadálytalan elvégzésében, úgy mint az írásban és a számítógép kezelésében. Ma már a számítógép kezelése számára nem jelent problémát és ezáltal az iskolában kapott feladatokat el tudja végezni.

A gyermekbénulásnak több típusa létezik - amelyek tüneteikben és gyógymódjukban különböznek egymástól:

 • gyermekbénulás spasztikus diplégiával
 • gyermekbénulás hemiparetikus formája
 • gyermekbénulás atonikai - ataktikus formája
 • gyermekbénulás hiperkinetikus formája
 •  valamint a gyermekbénulás egyéb más formái

A gyermekbénulás mindegyik formája specifikus szimptómákkal rendelkezik, amelyeknek gyógykezelésére az aminosavak speciális kombinációi kerülnek alkalmazásra.
A gyermekbénulás gyógykezelésére használt általános medikamentózisos és nem medikamentózisos módozatok alkalmazásának többsége a beteg állapotában csak egy pillanatnyi javulást eredményez, amelyek mindenek előtt a spasztitidás csökkentésére irányul, masszázs, fizioterápia/. 
Ezzel ellentétben az aminosavat tartalmazó készítmények alkalmazása a gyermekbénulás gyógykezelésekor, a készítmény szedésének elhagyását követően is, a páciens egészségi állapotában egy tartós javulást eredményez.

Látászavarok a gyermekbénulás esetében 
A gyermekbénulás esetében gyakori tünet a látás patológiai elváltozásának különböző terjedelme. Az aminosavat tartalmazó készítmények, két - három hónapi szedését követően, minden esetben észlelhető a beteg látásának javulása. Az optikai ideg atrofiája által előidézett amaurózis gyógykezelésekor mindig javulás figyelhető meg. A készítmény néhány hónapi szedését követően javul a nisztagmus, a ptosis, a szemgolyó amplitúdója és terjedelme növekszik, sztrabizmus esetében a szög 5 - 20 fokkal csökken. Ezek az elért hatások lehetővé teszik azt, hogy a látás rögzítésre kerüljön és így létrejöjjön a binokuláris látás, ezáltal jelentős mértékben enyhüljön a gyermekbénulás egyik velejáró tünetének hatása.

 

5/ 5
(5 voites)Online konzultáció
17
Október
Rendelés(2)
 • 10:00 - 10:30 Rendelés
 • 10:30 - 11:00 Rendelés
 • 24
  Október
  Rendelés(2)
 • 10:00 - 10:30 Rendelés
 • 10:30 - 11:00 Rendelés
 • Konzultáció:
  • Olaszország
   Roma

   Best Western Plus Hotel Universo

   Via P. Amedeo 5/b
   21
   Október
   Rendelés(2)
   • 12:45 - 13:30 Rendelés
   • 15:00 - 15:45 Rendelés
  • Lengyelország
   Kraków

   Hotel Wilga

   ul. Przedwiośnie 16 30-502 Kraków www.hotelwilgakrakow.pl
   2
   December
   Rendelés(3)
   • 09:00 - 09:45 Rendelés
   • 10:30 - 11:15 Rendelés
   • 11:15 - 12:00 Rendelés
  Tel: +420 778 071 578

  Aminosavas - terápia gyógyközpont

  Tisztelt Ügyfeleink,

  az Önök által feltett kérdések megválaszolására, valamint a személyes
  konzultációra Prágában a következő címen állunk rendelkezésre: Kořenského 1045/9, 150 00 Praha 5.

  Kérjük, hogy kolléganőnkkel,  Mgr. Magdalena Šafaříková, vegye
  fel a kapcsolatot, mégpedig e-mailel az info@amino-cure.eu elektronikus címen,
  vagy 9.00 és 17.00 óra között a 80 088 263 vagy  WhatsApp +420 778 071 578 telefonszámon.

  Örülünk az Önnel történő találkozásnak. 

  www.facebook.com  Kořenského 1045/9, 150 00 Praha 5
  +420 778 071 578 ,
  info@amino-cure.eu
  Cookie Házirend
  Adatvédelmi Irányelvek

  © 2023 aminocure.hu - Példák a gyakorlatból - Aminocure - példák a gyakorlatból